Betting som investering

Tänkte det var dags för ett inlägg om betting i allmänhet. När jag började med betting så var det för att få underhållning i vardagen och kanske någon extra krona i fickan.

Nu när jag börjar bli lite äldre (inte så gammal) och visare (inte så visare) så har jag börjat se på betting mer som en sparfond. Betting är helt klart den investeringsprocess som passar mig bäst och med en avkastning helt överlägsen alla andra. Ta till exempel att bara ha dina pengar på ett sparkonto med en ränta på t.ex 2%. Du sätter in 100 000 och har 102 000 efter ett år. Om du istället kör med betting så behöver du vara 2% plus efter ett år för att slå det vilket jag personligen inte har några problem med. Som exempel spela för 500:- per unit med en rulle på 100 000 vilket motsvarar 0.5%. Då räcker det att vara 5 units plus, efter ett helt år!

Om man jämför med aktier så kan de stiga väldigt mycket på ett år. Följer man de stora bloggarna inom aktier i Sverige så gör vissa av dem en vinst på 20% på ett år. Efter ett år har man då förvandlat sina 100 000 till 120 000 vilket ändå är en bra summa. För att jämföra med bettingen igen så behöver du gå plus 41u på ett år för att slå det vilket kan vara tufft. Men om vi tar ett räkneexempel:

3000 spel/år * 500 flatinsats = 1 500 000 i omsättning För att nå upp till målet på 20 000 plus så krävs det en ROI på 101.33. Det är långt ifrån en omöjlighet för en okej spelare. Och expansionsmöjligheterna är gigantista. För säg att du lyckas ha en ROI på 104%, då har du helt plötsligt förändrat vinsten till 60 000 vilket är en ROC på 60%.

Med allt detta sagt så finns det såklart en baksida med detta och det är såklart riskerna. Riskerna är gigantiskt mycket större än att ha sina pengar i en sparfond, som ju är säkra pengar. Men jag anser inte riskerna är mycket större med betting än på att syssla med aktier. Även inom aktiehandel kan du göra stora förluster, och det snabbt! Men har man ett långsiktigt tänk och gör jobbet så är det en väldigt bra plattform för att få sina pengar att växa.

Något som jag stört mig på länge är att om någon säger att den investerar i aktier så accepteras det hyfsat av allmänheten. Men om någon säger att den investerar i spel så är man dum i huvudet och en speltorsk. Detta trots de stora likheterna mellan plattformarna.

Lite tänkvärda ord från mig denna torsdag! På återhörande!

ERG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s