Skrill och växlingkurser

Som jag nämnt i ett tidigare inlägg så är det kris i mina fonder nu. Eländet tar aldrig slut känns det som. Eurofonden är i nuläget minus över 2000€ och Swe-fonden minus nästan 7000. Allt går åt pipsvängen känns det som. Jag har nu bland annat gjort den förändringen med sänkt medelodds. Jag har nu även kapat av hälften av de jag följer i Swefonden för att föra över lite likvider till Sportmarket. För bara någon månad sen förde jag över på andra hållet, från Sportmarket till mina andra bolag när Eurofonden gick bra.

Det jag märkt nu med överföringarna är hur mycket jag tappar på växlingen mellan euro och SEK. Jag har självklart varit medveten om att de tar en viss procent på överföringen men jag hade aldrig kunnat tro att det är så mycket som det faktiskt är.

När jag gjorde mitt senaste uttag så flyttade jag 1000€ och fick då in 8738 SEK på mitt Skrill account. När jag tittar i historiken på min senaste insättning på 1000€ så har jag betalt 9640 SEK. Det är en differens på 902 SEK. Helt galet! Det är nästan 10% av pengarna som försvinner i avgifter och växlingskurser.

Eftersom Eurofonden gått så dåligt att Saldot är nere i 1700€ så måste jag göra en överföring för att klara omsättningen i helgen. Efter överföringen så är mina övriga konton nere i 6000 ungefär vilket gör att jag sänker mitt flatbet till 200. Börjar bli väldigt lågt värde i i Swefonden men efter att ha gått 11 000 minus på två månader så måste jag dra i handbromsen lite. Swefonden är trots allt bara en extra inkomst. Det är Eurofonden jag är orolig för och behöver snart en vändning. 2/4 de 4 jag ryggar där går bra med plus och ligger över mitt mål på 105% det är de andra 2 som går helt sjukt dåligt. Mer om det i Novembers månadsrapport.

Jag kommer iallafall inte göra några fler uttag från Sportmarket på väldigt länge iallafall. Det är alldeles för dyrt. Vet inte om det är bättre med Neteller kanske?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s