Money Manangement

För att bli framgångsrik inom betting krävs två saker:

  1. Kunna urskilja värdeodds
  2. Ha en bra money management

Det är väldigt få av oss som klarar av ens det första steget. De flesta är EV- spelare även om väldigt få erkänner de. Jag är inte säker själv om jag är en EV+ spelare, men jag arbetar hårt för att vara det iallafall.

Av de få som kan urskilja värde i matcher och lägger EV+ bets är det ännu färre som kan ha hand om sin kassa med bra management. Enligt mig så har de flesta som spelar och rekar öppet en väldigt aggressiv spelstil med för höga insatser. Och det är kanske inte så konstigt när man tänker efter. Läser man runt på olika spelsidor så uppmuntras det till en sådan spelstil. De bakar in det med att man ska vara försiktig och inte ha för höga insatser, men rekommenderar ändå höga insatser. Följande är taget från Sharps.se och deras egen spelskola:

”Grundläggande: Kom ihåg, betta 2-4% av din bankrulle som medel per spel.”

Man uppmanar alltså att spela upp till hela 4% av sin rulle på ett spel, i snitt! Det är enligt mig helt åt helvete för högt. Skulle man spela med 4% på per spel räcker det med 25 spel back för att ha gulat hela rullen. Det räcker med 15 spel för att man ska ha spelat bort 60% av rullen och ha stora likviditetsproblem till sina nästa spel. 15 spel har jag gått minus på två dagar. Det händer oftare än man tror, trots att man går plus i längden.

Jag vet att de flesta som spelar och rekar har en ganska flytande kassa utan att direkt skilja på sina egna pengar och sina spelpengar. På så vis är det enklare att spela bort större summor och bara sätta in nya för att täcka upp. Jag kan förstå att de flesta ser bettingen som en rolig nervhöjare i vardagen och fine, jag köper det. Men jag tror att eftersom de flesta spelar med dålig MM så tror alla nya spelare att det är så man ska göra. När till och med spelskolorna lär ut fel är det något som är snett.

Visserligen är allt detta bra för mig. Ju fler av Er som förlorar och ju mer Ni förlorar, destu mer pengar finns det att vinna för mig.

Efter denna sågning kan jag titta på mig själv och min MM. Jag spelar just nu upp min rulle och har därför valt en större risk. Just nu ligger flatbet på runt 2 procent i Eurofonden, men den har varit högre tidigare. Mitt mål är att jobba upp rullen  till 10 000€ för att sedan fortsätta med 1 procent per spel, med en justering efter varje kalendermånad. 1 procent i snitt per spel tycker jag är en rimlig nivå att ha. Iallafall till en början. I framtiden kanske jag vill sänka den ännu mer när insatserna blir högre.

Jag kanske är alldeles för rädd för risk, men känner ändå att spel är så riskfyllt i sig att det kräver än väldigt låg riskprofil i övrigt.

Hur många procent av rullen har Ni som snittbet?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s