Kapitalomsättningshastighet

Man pratar mycket inom betting om att ha en hög ROI*. Det är det måttet som beskriver hur ”bra” en rekare är enligt de flesta. Jag har tidigare också även fokuserat på väldigt mycket på det måttet. Men jag har nu börjat se mer till måttet ROC** och att omsätta stora mängder för att på så vis få kassan att öka. Att kassan ska öka är faktiskt huvudmålet med spelandet och den utökas av att ha högt värde på ROC. Visst är en hög ROI väldigt bra och det känns väldigt stabilt att ha en hög ROI. Men om man bara spelar spel med högt värde, tex över EV*** över 1.10, då avstår man från att spela massor av värdespel som skulle hjälp till att bygga kassan. Ett räkneexempel:

Exempel 1: Du lägger alla värdespel med EV över 1.10 en månad och får ihop 100 spel. Du får en ROI på 112% och gör en vinst på 12units. En väldigt bra månad alltså.

Exempel 2: Du lägger alla värdespel du hittar en månad och får nu ihop 600 spel. Din ROI för månaden landar på blygsamma 103% men du gör en vinst på 18u.

Trots att din ROI har sänkts med 75% för månaden gör du alltså en 50% högre vinst i Exempel 2. Detta har fått mig att börja tänka på om det verkligen är en hög ROI man ska satsa på?

Jag har även börjat tänka på det här med kapitalomsättningshastighet, alltså hur snabbt man omsätter sitt kapital. Jag strävar efter att ha 1% av kassan i flatbet och omsätter max 400 spel i månaden. Under de stunder när jag har som mest spel igång har jag kanske uppemot 40% av kassan i levande spel. Det betyder alltså att jag har 60% i likvider som inte arbetar över huvudtaget utan bara ligger. Detta är enligt mig alldeles för stor del av mitt kapital och jag känner att jag har utrymme att ha större del i omsättning.

Det finns två sätt att få mer pengar i rörelse; antingen högre insatser eller fler spel. Högre insatser vill jag inte ha eftersom jag vill ha en bra safeline vid bad runs, så det lämnar oss med fler spel. Jag anser att jag har stora möjligheter att öka antalet spel ganska väsentligt och på så vis få en högre omsättning och en högre nettovinst. Utan att jag skulle få problem med att ha hela kassan igång skulle jag kunna öka varje månadsspel med 50% upp till 600 stycken, kanske mer.

Jag kommer antagligen att utöka min portfölj med fler tjänster för att få ihop fler spel och på så vis få ihop en större vinst, samt få mindre swings. Jag har redan nu en del tjänster som är jag är intresserad av som jag troligtvis kommer att köpa in väldigt snart.

Jag har även gjort om min Swe-fond till att omsättas hela tiden. Mest som ett test där målet hela tiden är att ha alla pengar i rörelse, hela tiden. Men precis som jag skrivit tidigare kommer jag inte ha med den i månadsrapporterna utan det blir ett test jag kör privat. Så får vi se hur det testet slår ut 🙂

Förkortningar:
* Return On Investment -
 ** Return On Capital
 *** Expected Value/Förväntad värde
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s