Bettingpsykologi

Efter min värdering ska jag ha en ROI på 102%, men här sitter jag med 99% efter 1000 spel och förlorar massor med pengar. Värderar jag spelen rätt? Har jag tappat min edge? Har jag någonsin haft någon? Man försöker intala sig att det bara är varians, men trots det mår man psykiskt dåligt av svackan. Kanske bättre att lägga sina pengar på en sparkonto istället?

Tror alla som spelar känt såhär. Men om vi vänder på det:

Allting sitter. Varje spel jag lägger går in och jag svävar på moln. Enligt min värdering ska jag ha 102% i ROI och här sitter jag nu med 120% efter 1000 spel och konton svämmar över. Lycka! Eufori! Jag är bäst!

Eller?

Hur många blir egentligen oroliga i det andra exempel att värderingen är fruktansvärt fel av matcherna? I första exemplet skulle jag säga att 99.9% av alla som spelar blir oroliga. Man förlorar ju pengar.
I andra exemplet är det färre. Nu vinner vi ju pengar, vad finns det att vara oroliga över?

I andra exemplet borde man vara mer orolig än i första exemplet. Har man en ROI på 120% när man enligt sina värdering borde ha 102% har man klara brister i sin värdering. Chansen att det beror på variansen är väldigt liten.
I första exemplet däremot är det större chans att avvikelsen beror på variansen. Avvikelsen är mycket mindre och efter kanske bara några 100 spel till kan den vara borta.

Oroväckande ändå hur tolkar avvikelser på olika håll olika? Går det bra är det på grund av att man är så jävla bra. Det är inte positiv varians eller tur. Det är skicklighet.  När det går dåligt däremot, då är det negativ varians eller otur. Det är övertidsmål och stolpträffar, röda kort och självmål.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s