Torsk på Tallinn

Var ikväll ute med några vänner och såg på CL och drack några öl. Några av mina vänners vänner var också med och satt och bettade på matcherna. De snackade om hur nära de varit att sätta en 1000 oddsare igår. Om bara den och den också hade gjort mål så hade de kunnat dra till Thailand direkt. Jag lyssnade på deras snack utan att säga något och bara förundrades över vad som sas.
De satt nu och spekulerade och slängde ihop omöjliga parlays med olika målskyttar och resultat till 7lingar mm. Allt för att få ihop den fetaste lappen som såklart ”bara måste sitta”. En 100ing per lapp för att få till spänningen. 

De spelade helt utan att tänka på värde, bara de får ett FETT odds! Är inte oddset fett nog så åker det in ännu en match för att höja det. 

Detta fick mig att tänka tillbaka på när jag började spela. Det var precis såhär som jag med gjorde en gång i tiden. Tippade för att höja spänningen eller för att vinna en fet utekväll eller något ännu större. 

Sjukt vad man förändrats sen dess… Nu lägger jag inte ett spel utan att jag verkligen tror att det är EV+. Parlays förekommer inte ens i mitt spreadsheet och snittoddset är strax över 2.00.
En tanke som kommer upp är ändå att deras sätt att spela är troligtvis mer socialt accepterat än mitt. Hade jag nämnt att jag spelat för över 1 miljon kronor iår hade det blivit en elefant i rummet. 

Enligt samhället: är det de eller jag som räknas som speltorsk? 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s