Säsongsspel

Jag hade en diskussion på Twitter med Christoffer om longterm-bet. Alltså säsongsspel eller spel som inte avgörs på länge. Jag har valt att inte lägga dessa spel av flera anledningar. Det var lite svårt att få fram allt på twitter i och med teckenbegränsningen där så jag tänkte det är lika bra att skriva ett inlägg om det som paus i mitt pluggande 🙂

Det är alltså flera anledningar till att jag avstår att lägga dessa spel. Vi tar dem i tur och ordning

 1. Man binder upp kapital. Jag tycker det känns onödigt att låta pengar vara låsta i ett spel med ett EV på 1.10-1.20 under ett halvår. De pengarna jobbar inte lika hårt för mig som de kunde gjort om jag lagt spel varje vecka med dem. Säg att jag har 100 000 i kassa och lägger säsongsspel med 1%, som är min vanliga flatbet, per spel. Då har jag låst upp 10 000 kronor som jag inte kan använda. Ungefärligt EV på dessa säsongsspel är kanske 1.15 (Väldigt högt räknat). Jag kan då förvänta mig att få tillbaka 11 500, en ROC på 1.5%. Detta alldeles för dålig för så lång tid tycker jag.

  Motargument här är att jag troligtvis inte lägger spel med hela min rulle samtidigt och därför lätt skulle kunna avvara de 10% av kassan och få en liten avkastning på den. Men samtidigt så är pengarna låsta och går inte att få ut. Skulle jag hamna i en svacka och förlora 50% av rullen eller behöver pengarna privat, så är dessa pengar låsta. Inte värt det enligt mig.

 2. Anledning numero dos är att min rulle är under uppbyggnad. Jag höjer mina insatser i takt med att min rulle växer. Tex skulle jag haft insatser på 400:- per spel om jag ryggat Gowis säsongsspel i augusti. Det är plötsligt ganska ointressant för kassan hur det går i de här spelen nu när mitt nya flatbet är 1000 på honom. Helt enkelt onödiga spel för resultatet.
 3. Om vi nu tar Gowi som exempel igen, så baserar han många av sina vanliga singelspel på just de lagen som han har säsongsspel på. Det är de lag han tror kommer gå bra och/eller är undervärderade av marknaden. Att både ha säsongsspel och lägga 20 spel på dem under säsongen känns lite kaka på kaka istället för grädde på moset tycker jag.
 4. Säsongsspel är ofta till högre odds, vilket också betyder större varians. Med den låga volymen blir det helt omöjligt att veta någon ens är plus på långtidsspel då det skulle ta 50 år att få ett någorlunda statistiskt underlag. Jag kallar mig En Riktig Gambler, men det här blir för mycket gambling för mig 🙂

Detta är mina anledningar till att inte lägga långtidsspel. Detta är ingen rekommendation att inte lägga säsongsspel, utan bara mina argument till att inte göra så. Ser tydligen bra ut för Gowis säsongsspel iår så jag önskar alla er som ryggat dem lycka till!

Annonser

En reaktion på ”Säsongsspel

 1. Vi kan ta Gowis spel för den här säsongen som exempel.
  Brentford to win Championship – 1.75 units@15.00
  + to be promoted – 1 unit@5.50
  Derby to win Championship – 2.5 units@8.00
  Gillingham to win League One – 1 unit@34.00
  + 1.5 units to finish top six@5.50
  Arsenal to win Premier League – 1.75 units@5.00
  Crystal Palace to finish top 10 – 1.75 units@2.75
  + W/O big six – 1 unit@15.00
  Panthers to win NFC Title – 1.75 units@7.50

  + att det lär komma ett på US Money list/Race to Dubai om någon månad och kanske något i UEFA-cupen.

  Tror jag fått med alla levande nu. Det blir 14 units levande och vad kan ett års omsättning ligga på, 2500 units, kanske något mer? 0,05% av omsättningen lägger vi på alltså på långtidsspel. Du räknar med en bankrulle på 100 units, jag skulle inte ha mer än 60. Och när du säger att du räknar högt med en EV på 1.15 skulle jag säga att du räknar lågt. Snarare 1.30 på dessa marknader.

  14 units levande nu men säg att det blir 17-20 på ett år. Så säg 20 units och EV på 1.3. Det ger dig en Roc på 10%. Eller 5% då om du räknar på EV 1.15 istället.

  Men visst, höjer, sänker och ändrar man mycket i rullen så är det klart att det kan vara knivigt att pengar låsta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s