Månadsrapport Januari

Första månaden av det nya året har passerat. Det har varit en galen start på året vilket ni kommer få se i graferna. Stora både winning och losing streaks har präglat månaden och jag är i det hela nöjd med att kunna avsluta januari med gröna siffror till sist. Det har varit en del förändringar i mina portföljer denna månaden också så en rejäl månadsrapport är att vänta. Vi kör igång!

ERG 2.0

erg20

Uppskattade att jag skulle komma upp i 250 spel i förra månadsrapporten. Ganska bra gissat tycker jag 🙂
Jag är väldigt nöjd med volymen faktiskt, även om den gärna kunde gå upp lite till. ROI på 104.65 och en nettovinst på över 10 000. Riktigt bra månad för fonden! Framförallt var det första halvan av månaden som gick helt fantastiskt för att sedan falla tillbaka ganska kraftigt. Trots allt 8 000 minus från den 13 i månaden.

Graf erg20

Denna fonden har fått en hel del tillskott vid årsskiftet. Några av de jag provade i december har jag flyttat in i fonden på riktigt då de funkade väldigt bra. Lite arbete, hyfsat lätt att få samma odds och bra avkastning. Dessa gjorde en fantastiskt månad för mig och faktum är, utan dem hade detta varit en minusmånad i fonden.

Utöver dessa har jag även tagit in en gammal favorittjänst i fonden. Jag hakade på Football Investors kampanj med resterande del av säsongen för strax över 1000-lappen. F.I. använde jag mig av förra säsongen och är en av få bra, seriösa tjänster med lång historik. Han har 3 olika modeller som tar fram spel, jag har valt att följa Football Investor och Top Flight Euro. På grund av det höga snittoddset har jag satt flatbet på 500:- per spel på tjänsten. Det blev tyvärr ingen bra start för tjänsten och de bidrog med ett minus på 3000:-


En annan tjänst som gick riktigt risigt denna månaden är min favorittjänst Gowi. Resultatet för honom blev minus nästan 10 000:- för januari. Väldigt intressant det där med Gowi, att jag verkligen prickade in toppen när jag höjde min insats för honom: Jämför här med före och efter min insatshöjdning från 400/600 till 1000 per spel:

Gowi före Gowi efter

Jag får hoppas att det snart blir en bra månad igen för honom. Allt som allt är jag nöjd med resultatet för fonden för månaden. 10 000 plus är ungefär där jag behöver ligga för att nå mitt mål på 100 000:- i vinst för året.

ERG Volym

Volymfonden har varit en riktig bergochdalbana denna månaden med betoning på dal.

ERG volym

Till att börja med är volymen fortsatt väldigt hög. Kanske för hög, iallafall om man ser till resultatet. Till denna månaden höjde jag flatbet till 300:- efter att ha varit 10 000:- plus på de första 1,5 månaderna. Jag var väldigt skeptiskt när jag gjorde höjningen då resultatet gått lite väl bra och klart över min förväntan. Men enligt min strategi med 1% i flatbet skulle höjningen komma vid månadsskiftet och jag kände att jag ska stanna vid min strategi. Månaden började helt okej, men sen kom den värsta svackan jag någonsin varit med om. Till och med värre än den jag upplevde i januari förra året.
Här är resultatet för 2016-01-09 –> 2016-01-16:

Svackan

62 units minus på en jävla vecka!!! Hur är det ens möjligt? Detta är med exakt samma personer som bidragit med en ROI på 103% på över 1600 spel innan i fonden. Helt plötsligt sätter de inte ett spel. Synkroniserad svacka helt enkelt. Som man kan se synkade svackan sig med den som kom i ERG 2.0 också vilket gjorde ännu värre. Jag weinade rätt rejält om detta på twitter och jag är fortfarande ganska chockad över de där siffrorna. Efter detta gjorde jag en del förändringar i fonden. Jag såg över min statistik och började filtrera. Det kommer ett eget inlägg om detta senare då denna rapport redan är rätt lång.

Sammanfattning

Allt som allt gick månaden ändå 2346:- plus. Inget resultat jag skulle varit nöjd med inför månaden, men med den stora svackan som var så ser jag gröna siffror som ett mycket bra resultat. Jag är väldigt nöjd med hur jag hanterar nergångar iår jämför med ifjol. Jag har mycket bättre riskbedömning nu och jag fortsätter se ljust på framtiden. Jag jobbar vidare!

Målsättning

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s