ERG Volym 1.2

Som jag skrev i månadsrapporten har jag gjort en del förändringar i Volym-fonden. Ganska stora förändringar vilket gör att den uppdateras till ERG Volym 1.2. Det är i stort sett samma fond med fokus på volym, men efter förändringarna kommer det inte ha lika stor volym som tidigare. Förändringarna gjordes 2015-01-26, resultatet fram till dess blev:
Screenshot 2016-02-04 at 14.10.15

Detta efter den helt otroliga svackan jag haft i januari. Fram till årsskiftet var resultatet +9000:-.

Med över 2 000 spel har jag ett hyfsat underlag att se vad som jag ska satsa på och inte satsa. Har något förändrats sen jag startade? En hel del enligt mig. Dels var det här ett test med den höga volym och det är bara att konstatera att det blev alldeles för mycket jobb att lägga över 1 000 spel i månanden. Det krävs att jag rensar lite. Följande har jag valt att rensa ut:
Screenshot 2016-02-04 at 14.21.32

Som ni ser går alla dessa 4 fruktansvärt dåligt. På sammanlagt över 1000 spel ett resultat på -16 000. Ganska logiskt att plocka bort dessa kan de flesta tycka. Inte enligt mig. De har mellan 300-400 spel var vilket egentligen är för lite för att dömma om de går med vinst. Det kan egentligen vara variansen som gör att de går dåligt nu. Jag trodde trots allt när jag började rygga dem att de skulle ge mig en bra avkastning. Vi går därför igenom dem en och en varför de åker bort.

#1 har 340 spel och en ROI på 94.22%. Uruselt! Det som gör att den definitivt går bort är att det blivit fler och fler livespel, något jag varken hinner eller har intresse och tid att följa. Det blir rätt självklart att plocka bort denna.

#2 Är en del av en tjänst som jag valt att filtera bort. Han följer 2 sporter och jag har valt att ta bort den här eftersom jag tvivlar på edgen. Resultatet är dåligt och jag har dessutom haft svårt att få samma odds. Snittar nog 2-3 punkter under vilket blir mycket för volymspel. Jag har valt bort denna och kör vidare på hans bästa sport.

#3 Denna tjänst har jag valt att ta bort eftersom den är riktigt tidskrävande och marknadsflyttande. Man måste vara beredd att ta spelen när som helst på dygnet och jag är överlag emot dessa tjänster då jag värderar att ha mitt fokus på annat.

#4 vet jag ärligt talat inte varför jag från början tog med. Den passar inte ett dugg in i strategin med volym och är dessutom väldigt marknadskänslig och jobbig att följa.

Kvar i fonden blir följande:

Screenshot 2016-02-04 at 14.39.37

Som ni ser kommer volymen gå ner rejält och jag räknar med ungefär 400-500 spel. En  halvering jämfört med tidigare. När jag startade fonden var målet 600 spel i månaden vilket gör att jag kommer sakna en del spel. Men kvalitén får inte stå tillbaka för att få upp volym.

Insatserna från och med februari blir 300:- för #5 och #6 medan insatsen för #7 blir 250:-.


Utöver dessa 3 har jag även själv börjat testa att reka spel igen. Eftersom jag inte rekat egna spel på 2 år så kommer jag inte dela med mig av dessa. Vi får se om några månader hur det gått och om det blir aktuellt med en fortsättning.

Det blev det andra långa inlägget på bara 3 dagar.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s