Leka i Excel

Jag har haft en del ledig tid nu i påsk då jag varken haft skola, jobb, börs eller betting att sysselsätta mig med. Vad gör man då med sin tid? Umgås med familj och vänner så klart, men fortfarande mycket fritid över. Något jag tycker är kul att göra är att leka i Excel. Jag brukar oftast räkna på ränta-på-ränta effekten och hur mycket jag behöver spara varje månad för att kunna leva på utdelningar med mera. Sånt allmänt nördigt som man måste vara lat ekonom för att förstå charmen i.

Denna ledighet har jag börjat göra något liknande med min bettingportfölj. Efter den tunga inledningen av året kan det vara bra att göra en inventering och försöka få en nystart. Jag har uppskattat; Antal spel, snittinsats, omsättning, mål-ROI och vinst för varje capper jag ska ha kvar i min portfölj. Jag har även gjort detta i 3 olika lägen; bra, sämre och grymt utfall. Inget av de 3 utfallen är helt orimligt, men jag förväntar mig att det minst blir det sämre utfallet.

Ska tillägga att det här mest är på lek för att skapa en bättre överblick och även ha lite kul med siffror.

Mitt ”Sämre-Case” har jag gjort följande uppskattning:

Sämre

Med detta utfall så uppnår jag nästintill målet på 100 000:-. När man ser det såhär så är mitt mål helt klart uppnåbart, även om det i nuläget inte ser alls bra ut med ett minus på 10 000 ungefär för året. I samband med att jag gjort dessa uträkningar har jag även kickat ut en del cappers som inte gått bra, eller som inte är värt tiden det tar att följa. Med de som redovisas här ovanför har jag även gjort en jämförelse med det verkliga utfallet med dessa. Notera då att det enbart är dessa 9 cappers reslutat som är med i uträkningarna.

Verkligheten

Hade jag enbart följt dessa hade jag varit plus 7 lax för året och även haft bättre ROI än i det ”Sämre caset”. Nu är som sagt så inte fallet, men jag ser ljusare på framtiden efter att jag gjort den här sammanställningen.

Det var iallafall en liten genomgång om mina tankegångar nu inför starten efter påsken och landslagsuppehållet. Det är alltid bra att se över sitt hus när man är ledig och inte är mitt uppe i det så att säga.


 

För att sporra mig ännu mer har jag även gjort ett ”Super Case” där jag antar att jag får nästintill samma odds som rekaren får. Detta är alltså i teorin siffror som jag kan få, om det vill sig väl, men som min erfarenhet säger är omöjliga.

Super

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s