En Riktig… Torsk?

Nej spelandet går inte bra för mig just nu. Jag har liten möjlighet att rygga på grund av jobb på vardagarna, och spelen jag väl tar går såklart inte in. Trots en väldigt låg omsättning kommer detta vara min värsta månad iår, kanske någonsin.

På fredag har det gått elva månader sen jag drog igång EnriktigGambler 2.0 samt mitt första volymprojekt. Mitt mål med fonderna har hela tiden har varit att tjäna pengar på mitt spelande. Efter 11 månader kan jag konstatera att detta inte är fallet (vilket jag inte i min värsta mardröm skulle trott när 2016 började). Så, är det nu EnriktigGambler kastar in handduken och ger upp? Det kanske hade varit det klokaste, för ärligt talat har jag misslyckats två år i rad med mina projekt och kanske gjort en förlust på runt 50 000:- dessa två år.

Men jag är inte riktigt redo att göra detta. Jag tycker fortfarande det är fruktansvärt roligt med spel. Och, kanske viktigast av allt, jag ser det inte som en belastning, utan mer som en otroligt rolig och givande hobby. Visst förlorar jag pengar, men 50 000:- på två år är egentligen ”bara” 2000:- i månaden. En inte allt för dyr hobby med andra ord.

Även om jag tycker det är en rolig hobby även när det går dåligt, så hade det varit 1000 gånger roligare om den genererat pengar istället för som nu, kostat. Så vad ska jag göra för att vända detta? Jag har analyserat mina spel, som jag alltid gör och en sak som jag kan konstatera med året som gått är att jag fick hybris. Ett av de största misstagen man som spelare kan göra är att missköta sin money management, något jag gjorde grovt. Jag började projekten med insatser på 400:- i ERG 2.0 samt 100:- i Volym. Efter den fantastiska starten var jag snart uppe i 1000:- samt 300:- istället i flatbet. Gigantiska ökningar och fullständigt usel money management. ”Det snabbaste sättet att bli fattig är att försöka bli rik snabbt” finns det ett citat som lyder. Och det stämmer verkligen in på betting. Jag försökte bli rik snabbt, vilket har straffat mig hårt.

Men vad hade hänt om jag inte ökat mina insatser så snabbt då? Hade jag varit en vinnare under dessa 11 månader då? Jag har analyserat alla mina spel som är lagda detta året och förändrat dem till flatbet, var för sig i alla mina fonder. Sedan har jag sammanställt hur många units jag vunnit/förlorat om jag spelat flat över alla spel. Följande blev resultatet:

ERG20

 

Huvudfonden hade gjort ett resultat på -33,55 units om jag flatbettat hela säsongen. Helt fantastiskt dåligt av den fond som jag tror allra mest på, dessutom med så många som 2780 spel.

 

ergvolym erg11

Volymfonderna är desto bättre sätt till resultat. Båda två ligger i dagsläget på gröna siffror(!). Hade jag kört flatbet på i dessa fonder (vilket jag gjorde i ERG Volym hela vägen), hade jag gjort 26,08 respektive 22,48 units i vinst.

Total

Totalt har det blivit 7039 spel med en omsättning på nästan 2.8 miljoner kronor och ett resultat på -16 937 kronor. Hade jag flatbettat alla mina fonder med samma insats hade jag just nu legat på +15,02 units med en ROI på 100,21 %. Betydligt bättre än verkligheten!

Så vad kan jag dra för slutsatser om det här? Jo, några slutsatser har jag kommit fram till inför nästa säsong:

  1. Det blir inget enskilt volym-projekt. Alla mina spel kommer vara i samma insats, för alla jag ryggar.
  2. Jag ska inte försöka bli rik fort. Därför blir det nästa säsong totalförbud för höjda insatser. Jag ska gneta på med samma insats. Enda gången jag kommer få höja mina insatser är om jag dubblat kassan efter 6 månader (31/1). I annat fall är insatsen den summa jag bestämmer vid start.
  3. Inte försöka bli rik alls. Spela för att jag tycker det är fruktansvärt kul, inte för att tjäna pengar. Tjänar jag pengar (vilket jag kommer göra!!!) så är det bara en bonus.

Sådär, det var ett långt inlägg med mycket tankar som jag behövde få ur mig. Jag kommer såklart fortsätta med mina månadsrapporter, även om jag förstår att det inte är så intressant att läsa om en förlorare. Redan i helgen kommer det förhoppningsvis komma en månadsrapport för juni. Tills dess, må väl mina vänner!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s