Betting-stilar

Det finns generellt två olika sätt att få fram spel man anser ha värde. Det ena är så kallad anchoring, som baseras på ett kognitivt tankesätt där man använder den första informationen man får som ett ankare när man tar beslut. Inom betting är det i praktiken att man först tittar på oddsen/linan och sedan tar ett beslut baserat på all annan information om oddset/linan borde vara högre, lägre eller ligger rätt. Det är den mest basala metod för att hitta värde på odds och det sätt som de flesta använder sig utav. Jag själv använder mig mycket av denna metod när jag letar spel till exempel. Positivt med denna metod är att den är ganska enkel att komma igång med. Negativt är att det är väldigt mycket psykologi bakom. Har man sett ett odds som man anser vara högt måste man vara kritisk när man tar in resterande information så man inte enbart letar information som stärker ens egen tes. Tycker jag vid första anblick att Lag 1 -0.25 känns högt till 2.20, kan jag då börja leta efter information och statistik som stärker den hypotesen och utelämna övrigt information.

Det andra sättet att få fram spel med värde är att man först tar in all information man anser har betydelse. Baserat på denna information sätter man själv odds/linor på matcherna och jämför sedan dessa med vad som erbjuds på marknaden. Detta är en betydligt svårare och mer tidskrävande metod att använda sig utav där man måste sätta en ganska exakt procents sannolikhet för varje utfall. Det är ganska stor skillnad på att sätta 56% sannolikhet på Lag 1 jämfört med 52%, även om det bara är 4 procentenheters skillnad. I oddsväg är den skillnaden 1.785 jämfört med 1.923, eller 107,7 i ROI. Denna metod tror jag det är betydligt färre personer som använder sig utav när man rekar spel. Däremot är det den metoden man använder sig utav när man tar fram spel enligt matematiska modeller. Till exempel Sportpunter, som Daily Profit får sina spel ifrån, använder sig av denna metod.
En annan positiv aspekt med denna metod är att man kan använda sig av olika ”vinstoptimeringar” som till exempel att lägga insatser enligt Kellys formel.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s