Trender inom spelsystem

Det kommer och går trender inom spelande. Olika sätt att maximera sina vinster genom att spela olika insatser på spel har varit standard inom branschen sen jag började hänga på spelforum. Jag själv har provat det mesta som trendat, men har de senaste åren nästan helt övergått till flatbet. Det är det minst tidskrävande och det man i längden vinner mest på, tror jag.

Men jag förundras ändå av dessa trender med system. Jag kommer ihåg för ungefär 5 år sen när de på Sharps la ut Solobass-dokument med olika Martin Gale inspirerade systemspel. iCash började använda 2-6 systemet och visade att man kunde lura variansen och göra riktigt bra siffror om man använde sig utav systemet. (Tråden hittar ni HÄR!) En ny era började inom bettingsverige. Plötsligt skulle alla använda sig av mirakelsystemet och systemet var på allas läppar. Hela 2011 använde de flesta sig av systemet, nu är det ingen kvar. Den sista att överge systemet var troligtvis Lazlo som kämpade på hela vägen till 2014: Spreadsheet.

Så varför slutade man använda sig utav detta systemet? Jo precis som med allt systemspelande så kan man bara lura variansen under en begränsad tid. Ju fler spel man lägger, desto närmre kommer man det rätta värdet.
Just 2-6 systemet var otroligt tidskrävande där man skulle räkna ut hur mycket man behövde vinna för att täcka sina tidigare förluster i en serie. Det var även väldigt skevt fördelat med insatser då de varierade från att vinna 1u i början av serien, till att spela för att vinna 12u + tidigare juice i serien.

Visst är det kul att använda sig utav system och jag har inget emot att man gör de. Men ska man bli långvarig inom spelande är det inget jag rekommenderar att använda sig utav.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s