Singel vs Parlay

Underbara lördag är här! Alltid lika stora förväntningar på lördagarna, dagen då omsättningen är som allra störst. När man har en flickvän som ofta arbetar under helgerna blir det den perfekta tiden att få lite egen tid och ägna lite tid åt bettingen. Bokföra sina egna spel samt se hur det gått för alla andra i branschen. Idag har jag även spenderat lite tid åt att läsa gamla trådar på Sharps, något jag rekommenderar fler att göra då där finns en hel del kunskap om man bläddrar några år tillbaka.

Tråden jag fastnade på idag var en klassisk tråd där det diskuteras om edgen ökar eller är konstant när man spelar parlays jämfört med dubblar. Det är en klurig fråga där inte ens några av de mest matematiska på forumet kommer överens. Inlägget hittar ni HÄR om ni vill ha någon halvtimmes intressant läsning.

I debatten är jag på Jurets sida; värdet ökar genom att spela parlays.

Om man får 4,41 (2,10×2,10) på en dubbel som man värderar till 4,00 (2,00×2,00), får man ett värde på 1,1025 (4,41/4,00). Skulle man istället få 2,10 på två singlar som man värderar till 2,00 blir värdet 1,05 (2,10/2,00) per spel.

Spelar du 1000 singlar med värdet 1,05 kommer du göra en vinst på 50 units.
Spelar du 500 dubblar med värdet 1,1025 kommer du göra en vinst på 51,25.

I båda exemplen spelar vi på exakt samma matcher, med samma värdering.
I parlay-systemet så tjänar man 1,25 units mer än i singelutfallet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s