Fear of missing out

Fear of missing out (FoMo) är ett välkänt begrepp inom finansbraschen, framför allt när det kommer till aktiemarknaden. Begreppet går ut på att man är rädd för att missa uppgångar i marknaden och därför köper in sig, även fast man inte själv har samma tro. Man vill helt enkelt inte stå vid sidlinjen när alla andra tjänar pengar.

Detta fenomen finns överallt inom spelbranschen och det krävs disciplin för att stå emot. Ett exempel inom spelbranschen är när det kommer en ny tipster som sätter spel efter spel efter spel. Man vet att innerst inne man inte ska börja rygga utan att först sett ett långt och säkert trackrecord med x antal spel. Sen ser man hur fler och fler på twitter hyllar den nya tipstern som fortsätter att vinna och få fler och fler följare. Till sist känns det som att alla följer denna person och blir rika medan man själv tuggar vidare med halvkassa siffror för månaden.

Det är då man bestämmer sig för att hoppa på tåget. Precis innan svackan kommer såklart. Svackan blir djup, men man fortsätter att följa. Man måste vinna tillbaka det man förlorat på tipstern och att hoppa av efter en liten svacka är ingen bra strategi för en portfoliogambler. Men den här tipstern är ingen EV+ spelare och efter månader med förluster får man ta en stopploss och inse att man tagit ett oerhört korkat beslut, bara på grund av rädsla att inte få vara med på tåget.

Det är oerhört viktigt att kunna hålla sig till sin strategi för att bli långsiktigt vinnande. Är en tipster vinnande i längden finns det ingen brådska att hoppa på tåget.

  • Skriv ner vad ni har för strategi
  • Håll er till strategin
  • Låt inte girigheten ta över

 

Annonser

En reaktion på ”Fear of missing out

  1. Ping: Summary of ERG 3.0 | enriktiggambler

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s