Halvårsrapport

Resultatet

Första halvåret har alltså passerat av mitt projekt ERG 3.0. Det har varit en väldigt rolig höst med ett  klart godkänt resultat.

skarmklipp-1

2449 spel på ett halvår ger en årstakt på strax under 5000. Gissningsvis kommer omsättningen bli högre än så då vi har fler ligor igång under vårmånaderna kontra höstmånaderna.

En avkastning på 102.4 % är jag faktiskt väldigt nöjd med. På sikt tror jag det är rimligt för mig att räkna på mellan 101-102, så över 102 är riktigt bra enligt mig. Jag siktar mer på en bra ROIC än på det mer vardagliga ROI. ROIC är alltså avkastningen/det investerade kapitalet. I mitt fall:

ROIC = Nettovinster/Startkassa = 29 330/50 000 = 0,5866

58,66 % i ROIC på ett halvår. Riktigt riktigt bra! Med denna takten kommer jag att ha dubblat min rulle över året, vilket skulle vara fantastiskt! skarmklipp-2

Resan har varit smidig fram till i mitten av december då jag har fått en ganska rejäl svacka faktiskt. Hoppas att den kan skakas bort direkt i januari så jag inte behöver tänka på mina tidigare svaga vårar. Egentligen är det bara Q2 som varit givande då jag i Q1 bara trampade vatten, med en i jämförelse låg omsättning. Q1 gav ett resultat på -3000 efter 800 spel. Q2 +32 000 med 1650 spel.

Tipsters

Hur har det gått för mina enskilda tipsters då? Jag bokför som bekant både mina egna odds samt deras på alla tipsters jag följer. Detta av 3 anledningar:

  1. Jag litar inte på deras bokföring. Detta då de vill framhäva sin tjänst som så bra som möjligt.
  2. För att enklare kunna filtrera deras statistik, hitta mönster och liknande. Vissa är man följer kan man maximera sin intjäning genom att ta bort vissa delar av deras utbud (läs mer om detta när jag kommer till Gowi).
  3. För att kunna jämföra deras resultat med mitt eget. En tjänst kan vara riktigt bra. Men kan inte jag få liknande avkastningen spelar det absolut ingen roll.

Eftersom jag har all denna information tänkte jag därför jämföra och se hur det gått tipster by tipster:

Gowi

Hans resultat:

gowi-1h

Gowi ordnade upp sina resultat en hel del efter sin katastrofala vår. 101.89 är kanske inte direkt den nivå han basunerar ut på sin hemsida att han har longterm, men detta är ungefär vad tjänsten haft de senaste 3 åren enligt mina siffror. Kan garantera att han inte haft så många kunder om han skrivit ut det. Inte direkt så jag är sugen heller när jag ser de siffrorna. Så varför envisas jag med att följa honom?

Mina siffror:

gowi-mina

Jo, jag får betydligt bättre resultat än honom. Genom att ha mycket data över hans spel har jag tagit fram ett eget filter över vilka spel jag ska ta med honom. Genom detta filter kommer bara ungefär hälften av spelen, men nästintill hela hans avkastning. Jag begränsar mitt arbetsinsats drastiskt samtidigt som jag inte förlorar några pengar på det. Med 3 års statistik på hans spel finns det väldigt tydliga mönster vilka ligor han är vinnande på och vad man bör undvika.

Hans resultat med filter:

gowi-hans

Som vi kan se är det väldigt blev siffrorna lite mer liknande varandra. Att köra ett sånt här filter kräver en hel del disciplin, vilket jag tappat vissa dagar. Detta har gjort att jag har fler spel än min filter genererat. Förhoppningsvis försvinner detta dåliga beteende helt under våren.

Angående siffrorna så matchar jag honom väldigt bra. Mitt medelodds är 0.02 under hans och vinstprocenten identiskt. Jag känner alltså knappt av några dropp och får alltid samma linor (har i vart fall inte påverkats av att ha tagit andra linor). Förhoppningsvis kan jag hålla denna nivå i framtiden också. En perfekt tjänst för mig att rygga!

Tipster 1

Nu går över på mina anonyma tipsters, som jag inte delar med mig av vilka det är på grund av risk för oddsdropp. Tipster 1 har en del problem med droppande odds, vilket göra att jag är extra rädd om den.

Hans resultat:

skarmklipp-hans

Hög omsättning med tanke på att hans ligor kom igång sent och därför bara kört ett par månader. Avkastningen är i lägsta laget och jag tror att det har bra potential att höja 2-3 %, vilket även är mer i nivå med historiska resultat.

Mina resultat:

skarmklipp-mina

Svagt, sämre resultat än det officiella. 101,21 jämfört med 101,97 ger en differens på 0.076. Inte direkt så mycket som det kunde varit. Medeloddsen är identiska, men min vinstprocent är aningen lägre. Detta då jag har fått andra linor än honom på vissa spel. Det har inte påverkat överdrivet mycket då jag missat 5W som blivit 1L och 4P. Det är inte överdrivet ofta jag behöver ta andra linor men det händer att jag gör det om jag anser att det fortfarande finns värde.

Jag är klart nöjd med hur jag lyckats följa tjänsten och hoppas att den kan höja sin lönsamhet under våren.

Tipster 2

Tipster nummero dos spelar inte direkt på jättevolatila marknader och dropp är inga problem som det ser ut idag. Däremot kommer en del spel på EU-bookies vilket gör att jag måste ta andra linor och odds än vad de officiella säger. Denna tjänsten har inte heller en fast tid för sina spelsläpp vilket gör att jag som vill lägga så lite tid som möjligt på att plocka spel får problem. I och med att oddsdroppen just nu är obefintliga nästintill har jag löst det genom att ta alla spelen vid en för mig fast tid, vilket har funkat väldigt bra än så länge.

Hans resultat:

skarmklipp-1-hans

Väldigt hög volym även på denna tipstern då han inte heller varit igång i mer än ett par månader. En avkastning på 103.86 är ungefär där jag räknar med att han ska ligga. Betydligt större svängningar från säsong till säsong från hans sida.

Mina resultat:

skarmklipp-1-mina

Betydligt sämre utfall för mina spel än hans vilket har sin grund i spel på EU-bookies. 1.56 %-enheter under det officiella resultatet är på gränsen till underkänt, men jag är förhållandevis nöjd med tanke på att resultatet. Även här är medeloddsen exakt samma vilket i detta fallet beror med på en slump, då jag ena gången tar 1.98 och andra 1.9 när han tar 1.94 och 1.94. Väldigt volatilt men allt som allt en enkelt tjänst att följa och som presterar år efter år.

Tipster 3

Den sista tipstern som jag kommer gå igenom blir Tipster 3. Denna tjänst är den av alla som jag haft under uppsikt under längst tid. Jag har inte alltid ryggat, men jag har alltid haft koll på resultat. Många spel kommer på EU-bookies vilket försvårar och förenklar spelandet. Även på denna tipster har jag ett filter och visar därför bara upp filter statsen för honom. Detta gör att jag inte riktigt har något bra jämförande utan kommer enbart presentera mina resultat. Dels för filtret och dels för det som filterats bort:

Mina resultat med filter:

skarmklipp-3-filter

Detta är fantastiska resultat. Detta filter har presterat i flera år för mig. hade jag bara kunnat hålla mig borta från de andra spelen tidigare hade jag varit en betydligt rikare man idag än vad är är. Som man kanske kan gissa är risken oddsdroppen stora för denna tjänst, men jag är ganska rapp och får en stor del av kakan.

Mina resultat, avfiltrerat:

skarmklipp-3-utan-filter

Detta är inga roliga siffror. Jag borde aldrig haft med denna del av tjänsten, det var min vilja att lägga fler spel som tog över. Jag gör fortfarande misstag. Detta kommer jag aldrig göra om igen.

Allt som allt en väldigt bra tjänst, så länge man har kvar Bet365-kontot till sitt förfogande kommer denna tjänst att generara bra avkastning även under våren.

Sammanfattning

Detta var de 4 tipsters som har hjälpt mig under hösten och som är med mig in under vårsäsongen. Utöver dessa spel har jag även lagt egna spel som boostat vinsten en hel del. Med tanke på att alla 4 visar gröna siffror kan jag inte vara annat än nöjd. Jag har hittat ett riktigt bra gäng att följa som dessutom passar in bra i mitt livspussel.

Att det finns oddsdropp på bra tjänster kommer man inte ifrån. Så länge man får en tillräckligt stor del av kakan är det inget problem i sig. Det gäller bara att ha koll så att inte skillnaderna skenar iväg.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s