Månadsrapport Maj

Och äntligen är jag klar. Uppsatsen är inlämnad och jag börjar nu bli människa igen efter examensfirandet. Det har varit tre fantastiska år som student och att studera är något jag rekommenderar alla att göra. Det passar även helt klockrent ihop med att vara gambler då man har hur mycket fritid som helst och väldigt få fasta tider. Nu bär det av mot nya äventyr för mig och jag är en aning osäker på bloggens framtid. Men mer information om det kommer att komma under månaden. Nu ska vi se över siffrorna för maj!

ERG 3.0

Våren är över och därmed de flesta av vintersporterna. Vi går nu in i lågsäsong för mig vilket kommer medföra en lägre volym kommande 2-3 månader. Under Maj blev det 333 spel, vilket ändå får ses som ganska många för denna tid på året. Jag räknar med att nästkommande månader hamnar runt 250 spel i genomsnitt.

Resultatet denna månad var svagt. 7000 back var inte ser inte snyggt ut och det raderade hela aprils vinst. Dock finns det en förklaring till siffrorna. Jag har under denna månad återigen tagit in en galopptjänst. På rekommendation av Portfoliogambler har jag först testat och sedan köpt tjänst Northern Monkey Punter. Tjänsten är otroligt mer lättföljd än Sureshot som jag provade förra månaden och bokföringen av odds är riktigt generös från hans sida. Starten har dock inte blivit så bra då jag hamnade -8000 på 108 spel under månaden. Hela denna månads förlust är alltså hänförligt till N.M.P.

En anledning till att månaden blev så tung är att jag haft klara problem med att hitta rätt insatsstrategi för tjänsten. Jag började med att spela flatbet på 400 per spel, vilket blir 800 om det vinst/plats. Detta kändes som alldeles för aggressivt i och med att swingsen blir otroligt stora i galopp. Efter någon vecka och stora förluster ändrade jag strategi till att följa hans staking plan med en unitskala på 0,25-3 unit per spel. En unit har jag satt på 500 kronor vilket gör att insatserna varierar mellan 125-1500 kronor per spel. Denna strategin ska jag hålla denna månaden för att känna efter om det blir rätt. Insatsstrategi är otroligt viktig när man följer tjänster. Börjar man som jag gjort med en helt ny sport är det svårt att finna den rätt strategin.

MLB 2017

Mina egna spel från den amerikanska baseball-ligan då? Jag startade säsongen knackigt förra månaden och maj har inte heller varit en jättelyckad månad.

Inte så illa som förra, men fortfarande 0.5 spel back för månaden. Det känns dock som att jag börjar komma in i det mer och mer ju längre säsongen går. Ser man på förra säsongen så började jag prestera på riktigt i slutet på maj, så vi får hoppas på något liknande även i år. Säsongen är som tur är lång och det finns gott om tid att rädda upp ett bra resultat. Ungefär en tredjedel av säsongen är över nu och det kommer troligtvis komma 400 spel till innan det är dags att summera säsongen.

Summering

En månad med röda siffror. Under juni avslutas fond 3.0 då den då har varit aktiv under 1 år. Resultatet visar idag på ungefär exakt en ROC på 100 %, vilket jag hoppas på att minst behålla till månadsskiftet. Jag håller på att planera hur upplägget ska vara under hösten. Det kommer som sagt antagligen bli förändringar här på sidan, jag har lite idéer på vad jag kanske ska göra. Det kommer komma inlägg senare under månaden. Tills dess: Må väl!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s