Månadrapport Juni

Då var juni över och det är dags för sista månadsrapporten för år 3 av min seriösa satsning på portföljbetting. Juni var en halvdan månad med ett avbrott i spelandet på 8 dagar mitt i när jag befann mig på varmare breddgrader vid Adriatiska havet. En i vanliga fall månad med låg volym, fick en ännu lägre volym i och med detta.

Som jag aviserade förra veckan ska jag helt göra om bloggen inför år 4. Faktum är att detta är det sista inlägget som kommer att publiceras på svenska på bloggen. Årssummering av ERG 3.0, som jag hoppas kunna bli klar med under veckan, kommer att bli det första inlägget på engelska. Men först ska denna månad summeras, så vi kör väl igång med siffrorna.

ERG 3.0

Screenshot 2017-07-01 at 11.30.39.png

Som sagt, en månad med väldigt få spel i jämförelse med tidigare månader, enbart 190 stycken. Utan min nya satsning på galopp hade omsättningen blivit mycket längre då denna står för mer än hälften av spelen. Jag räknar med att det även blir en låg volym i juli och augusti för att sedan dra igång mer i september. Omsättningen denna månad hamnar under 100 000 SEK.

Då en stor del spelen är på galopp blir medelinsatsen lägre och medeloddset högre. I ERG 3.1 kommer jag därför att särskilja redovisningen av galopp och resterande sporter då dessa siffror blir helt betydelselösa som det ser ut nu, speciellt när det blir en hel del parlays med odds upp mot tresiffrigt.

Resultatet för månaden då? Minus 7000 SEK precis som förra månaden, vilket betyder att jag avslutar år 3 med 14 000 back under sommarmånaderna. Riktigt tråkig avslutning, då jag låg på ett riktigt fint resultat tidigare. När jag ser igenom siffrorna så kan jag härleda hela förlusten till galoppen. Räknar jag bort resultaten från galoppen blir resultatet för månaden en vinst på 1900 och på två månadersperioden en vinst på 2800.

Screenshot 2017-07-01 at 11.43.42.pngScreenshot 2017-07-01 at 11.51.40.png

Jag har sagt det flera gånger tidigare att jag inte ska hoppa in tjänster jag inte förstår eller hoppa in i någon mitt under säsong. Detta är en av de viktigaste regler jag haft (och faktiskt följt) under ERG 3.0, som gjort att det gått så bra. Att ta in galoppet var troligtvis ett förhastat beslut och det har kostat väldigt mycket pengar under dessa två månaderna.

Jag ser dock ingen anledning att sluta att lägga spelen. Jag förstår mer och mer hur jag ska följa tjänsterna och hur jag ska lägga insatserna. Northern Monkey Punter, som jag följer, har ett väldigt generöst sätt att bokföra på och klarar trots det av att ha en ROI på 109 % long term. Jag kommer kämpa på under denna säsongen med galoppen och jag tror verkligen att det kommer bli en lukrativ investering när jag summerar halvåret i början av januari. Men nästa gång jag tar in en ny tjänst på prov, ska jag definitivt börja med att papperstradea den så jag inte gör sådana här kostsamma misstag igen.

MLB 2017

Jag har under månaden kört vidare med mitt MLB projekt och fått ungefär liknande resultat som tidgare under året.

Screenshot 2017-07-01 at 11.45.38.png

Det vill sig inte alls denna säsongen. Jag är nu uppe i över 200 spel för säsongen och ligger på en ROI runt 94 % på spelen, vilket är sämre än om en apa kastat pil om vilka spel som ska läggas. Jag har ännu inte lagt in stängningsoddsen på spelen denna månaden, men ska göra det när tid ges och analysera om jag fortfarande slår dem. Det känns inte alls kul att lägga tiden på spelen när resultatet är såhär. Men samtidigt vet jag att 200 spel är väldigt lite och absolut inte tillräckligt för att avgöra vad min långsiktiga edge är.

Jag kör på med spelen i alla fall och så får vi se vad utfallet blir vid nästa månads avstämning. Är det fjärde månaden i rad med röda siffror kommer jag allvarligt överväga om jag ska fortsätta.

Summering

Ännu en tung månad som fick bli avslutning på fonden. Galoppen har varit dyr, men långsiktigt tror jag den kommer att vara ett riktigt guldägg i portföljen. Jag kommer under veckan uppdatera alla sidor till engelska samt sammanställa en rapport över året med ERG 3.0. Samtligt har redan den nya fonden, ERG 3.1, startat och jag kommer göra en stor genomgång av mina regler, tjänster, insatser och mycket mer i ett senare inlägg.

Juli kommer bli en späckad månad på bloggen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s