Månadsrapport December

I och med slutet på december är även 2017 år till ända. Hösten har varit katastrofal med två riktigt tunga månader i oktober och november. December innebar första månaden som jag rejält dragit ner på volymen och där det blir mer fokus på några få tjänster. Dels eftersom jag har helt andra levnadsförhållanden än vad jag förväntat mig, dels eftersom tjänsterna förändrats sen föregående säsong. Detta upplägg känner jag mig trygg i för tillfället och hoppas att det kan fortsätta med det även framöver.

ERG 3.1

December blir sista månaden som ERG 3.1 finns till. Egentligen är det även i december samma upplägg som kommer finnas i ERG 4.0, men jag anser att det känns bättre och roligare att ha ett riktigt bokslut på fonden. Egentligen är det ingen skillnad i sig mer än att jag här byter namn på min fond. Allt bokförs även i fortsättningen i samma spreadsheet som tidigare.

Det blev till en ny månad med röda siffror, dock betydligt mildare den här gången. Nettoresultat på nästintill +/-0 känns nästan som en vinst med tanke på de senaste månadernas fall mot avgrunden. Jag har nu ordentligt rensat bland mina tjänster vilket gör att antalet spel för månaden stannar på 348 stycken. Omsättningen landar trots allt på 420 000 kronor, vilket får ses som en klart respektabel siffra.

Sport

Sportspelen står för merparten av spelen denna månaden med 6/7 av spelen samt 96 % av omsättningen. Månaden slutar med 122 kronor minus med en omsättning på över 400 000. Av mina 5 kvarvarande tjänster gick en otroligt bra, en bra, en mediokert, en dåligt och en jättedåligt. Rimligt med ett resultat med pengarna tillbaka då. Jag gillar denna riskdiversifieringen inom sportsbetting och att vara portfoliogambler. Riskerna sprids och när en tjänst går dåligt korrelerar inte dess resultat med de andra tjänsterna. Visst finns det månader där alla går dåligt och när alla går bra (se bara mina två senaste månader), men över tid har inte tjänsternas resultat något samband.

Galopp

Sista månaden som jag kör galopp var jag med ungefär halvvägs. Innan jul drog jag i bromsen helt och har nu slutat att följa mina tjänster på galopp. Dels fungerar det inte med mitt nuvarande jobb att följa dessa tjänster. Dels har det blivit alldeles för svårt att följa när man saknar konto på de största EU-böckerna (läs Bet365).

Månadens resultat slutar med en femhundring back på de 50 spel som lades. Inte så mycket att säga om det utan jag lämnar galoppen bakom mig. Jag tänkte jag skulle skriva en summering av mitt projekt och mina erfarenheter från att spela på galopp under de närmsta dagarna/veckorna.

2017

I och med att december är slut så är det även dags att summera hela året 2017 kanske?

Som summering har det varit ett bra bettingår fram till och med sista kvartalet. De tre första kvartalen visade på en vinst på över 40 000 och helåret såg ut att gå mot ett riktigt kanonår. Sedan började jag jobba 50 timmar i veckan och tappade edgen i flera tjänster. Galoppen tog ut sin rätt med limiterat Bet365 konto. Värst av allt är att jag var alldeles för seg på att reagera på dessa självklar förändringar. Jag var alldeles för besatt av mina regler för långsiktighet i fonden för att i tid reglera mitt förändrade livsmönster.

Det sista kvartalet har visat ett resultat på över 80 000 minus med en ROI på 95.12 % över 1600 spel. det är så bedrövligt så man bara kan skratta åt det.

Jag har dock lärt mig mycket denna hösten, särskilt vad det gäller att vara flexibel och hela tiden ha koll på förändringar. Jag märkte direkt när säsongen började att jag inte skulle kunna följa minst tre av tjänsterna i portföljen på ett optimalt sätt. Trots det fortsatte jag rygga eftersom jag bestämt mig inför säsongen att jag skulle det. Lätt att vara efterklok med resultatet i hand. Särskilt då resultatet även har en del negativ varians med sig.

ERG 4.0

Nu blickar jag framåt mot en ny era med bettingen. Från och med nu är det enbart sportspel som gäller. Spelen kommer enbart från tjänster där jag får respektabla odds i jämförelse med tipstern och som jag kan rygga på utsatta tider utan stora oddsdropp. Det är den portfölj som passar min livsstil just nu.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s