Lönelördag

Vilken underbar lördag det är. Solen skiner utanför lägenheten, lönen ligger på kontot och TV3 har min flickvän upptagen med Sex and the City-maraton på TV. Passar utmärkt att sköta sina business då. Dagens spel är placerade, en betydligt lägre omsättning denna helg än vanligtvis då enbart 20 000:- är på spel. Har börjat jobba lite med min investeringsdel av sidan och under morgonen publicerat första portföljen: Pensionsportföljen.

Pensionsportföljen

Tanken med min pensionsportfölj är att den ska gå på autogiro och utan att jag tänker på att den finns. Pengar förs över vid löning och investeras direkt enligt min sparplan. Detta kommer den få göra enda tills den dag jag ska gå i pension. Pengar ska inte tas ut i förtid under några omständigheter utan fungera som en trygghet om allt annat skiter sig. I mina andra portföljer har jag ingen regel om att jag inte får ta ut mina pengar. I dem är jag fri att sälja av samtliga innehav i fall jag skulle behöva kontanter till exempel till bostadsköp eller något annat viktigt.

Trots att jag inte ska lägga varken tid eller energi på portföljen vill jag såklart ändå ha en bra avkastning på mina pengar. Ett enkelt val hade varit att bara investera i en gratis indexfond, vilket kanske egentligen är det bästa alternativet. Jag tillhör dock ändå den skolan som tror att riktig aktiv förvaltning är det bästa alternativet och att investera i en indexfond är att nöja sig med mediokert resultat.

Vill ni läsa om sparplanen klickar ni bara in under fliken investeringar och på Pensionsportföljen. Under de kommande veckorna kommer jag även publicera mina andra portföljer som jag tror kommer vara intressantare att läsa om. Månaden börjar även dra sig mot sitt slut vilket betyder att det snart är dags för en månadsrapport av bettingportföljen med.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s