#Uppesittarkväll

Uppesittarkväll.png

Nytt för denna bloggen sen jag startade med en investeringsdel kommer vara #Uppesittarkväll. För er som inte är familjär med begreppet är det kvällen innan löning varje månad som man sitter och väljer ut vilka bolag man ska köpa när lönen kommer in på kontot dagen efter. Detta temat är nörderi i allra högsta grad, men jag gillar de skarpt. Dels eftersom det uppmuntrar till sparande hellre än konsumsion. Dels eftersom det är trevligt, socialt och lärorikt.

Tidigare har det varit Unga Aktiesparare som har haft en livesändning med gäster där det diskuterats om aktuella ämnen. Nu har Niklas ”Investeraren” tagit med sig konceptet till Avanza som har start redan ikväll. Ska bli riktigt intressant att se hur det kommer bli, särskilt eftersom det även görs med EFN som brukar göra bra produktioner.

Teman ikväll är börskrascher och det kan man väl tycka känns väldigt aktuellt just nu. Börsklimatet är oroligt och allt fler börjar tro att toppen är nära/nådd. Jag sällar mig i den skaran som är orolig, även fast jag varit det redan i flera år. Anledningen till oron är räntorna. Så fort räntorna blir acceptabla att investera i så kommer stora mängder pengar lämna mer riskabla tillgångar. Om det är dags redan nu vet jag inte. Men jag tror det är bra att redan nu bygga upp en liten buffert.

·Investmentbolag·

Året har börjat volatilt för min investmentbolagsportfölj som till stor del följt index. Oroliga tider på börsen överlag gör att investmentbolagen drabbas i liknande utsträckning av förklarliga skäl. Köpen kommer att fortsätta göras i portföljen varje månad oavsett så inga skillnader i min strategi.

Investmentbolagen februari.png

Månadens köp i investmentbolagen är inga konstigheter. Jag kommer öka i mina två redan största innehav och även de bolag jag gillar mest just nu. Kombinationen av bolagen tycker jag är väldigt bra då man får en rejäl spridning genom innehaven.

Båda bolagen handlas just nu till bra substansrabatt. Faktiskt så bra att båda har haft 3 års högsta rabatt under de senaste dagarna (Enligt IBIndex). Jag tycker det är bra läge att öka.

Aktiv förvaltning (1)

I min aktiva portfölj har det varit glada miner i början av året. Flera av mina portföljbolag har visat upp starka rapporter som bådar gott inför året. Catena Media, Betsson och Beijer Ref slog alla förväntningarna och rusade på respektive rapportdag. Mitt näststörsta innehav A City Media kom med strålande nyheter under måndagen och tisdagen där de aviserade ett stororder och sedan ett jätteuppköp i Norge.
AQ Group som jag också äger kom med sin rapport under morgonenen idag. En rapport som är bra under min förväntan i hänseende till marginalerna. Jag behåller dock tills vidare.

Aktiva februari.png

Månadens köp kommer att göras i Ad City Media. Det är riktigt spännande tider i bolaget med ett stort uppköp i Norge under veckan. Årsrapporten publiceras på tisdag och förhoppningsvis kommer den innehålla information om att man byter redovisningsprincip redan i Q1. Ett byte av redovisningsprincip skulle synliggöra vinsterna i bolaget då inte längre goodwillavskrivningarna belastar resultatet.

Ad City Media

Utöver det köpet kommer jag att spara en del slantar till senare. Jag är orolig för utvecklingen på marknaden och tror som sagt att det är läge att bygga upp en buffert inför kommande tider.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s