Två smällar och en dröm

De senaste veckorna har det ramlat in större utgifter för mig som gör att mitt sparande och investerande kommer få en del stryk. En av utgifterna är fantastiskt rolig medan två är mindre bra. Vi börjar med de tråkiga.

  • Återbetalningsskyldig till Skatteverket
  • Återbetalningsskyldig till CSN

Återbetalningen till skatteverket känns definitivt hårdast. Det är svårt att få skatten rätt när man har två jobb och trots att jag betalat extra frivillig skatt varje månad så blir jag stort återbetalningsskyldig. Skattesmällen motsvarar ungefär en månadslön.

Återbetalningen till CSN är däremot mer väntad. Jag hade ett deltidsjobb under hela studietiden och tog samtidigt fullt bidrag och lån från CSN. Detta i kombo med sommarjobb gör att det är ganska självklart att jag skulle betala tillbaka. Min portfölj är helt uppbyggd på mitt Studielån och det känns därmed rimligt att jag tar pengarna därifrån. Dock känns det alltid jobbigt att behöva nalla av sin portfölj och jag vet inte riktigt vilka aktier som kommer att ryka.

Min tredje större utgift är betydligt muntrare och är lite av en dröm som går i uppfyllelse. I November ansökte jag om biljetter till Sveriges matcher i fotbolls-VM i Ryssland. Eftersom jag inte är medlem i Sveriges supporterförening antog jag att möjligheterna till biljetter var relativt lite och har därmed inte lagt undan pengar till resan. Nu 3-4 månader efter ansökan ramlar en biljetterna in och jag ska helt plötsligt åka på en fotbollsresa till Ryssland. Oväntat, dyrt; men oj vilken fantastisk resa det kommer att bli.

Att åka och följa Sverige i deras VM-äventyr är något som jag drömt om sen jag var liten knatte och såg Anders Svensson skruva in en frispark emot Argentina 2002. Detta är en upplevelse som kommer slå det mesta och jag är verkligen överlycklig över att få vara med om detta!

Summerat: Tre rejäla utgifter ska betalas de närmsta två månaderna. Jag är oerhört tacksam att jag har en rejäl buffert som gör att trots att jag får två plötsliga och rejäla utgifter kan jag ändå uppfylla mina drömmar. Det är makten som jag är ute efter med mitt sparande.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s