#Uppesittarkväll

Uppesittarkväll

Redan dags för #Uppesittarkväll igen.

Månaderna går verkligen fort. Man hinner inte riktigt göra av med hela lönen innan det kommer in en ny. Har man många projekt igång och flera intressen som fyller ens tid så blir det pengar över i slutet av månaden.

Denna månaden blir det däremot ingen månadsinsättning i min aktiva portfölj eller i min investmentbolagsportfölj. Detta hänförligt till mitt inlägg tidigare i veckan med en månad med väldigt stora utgifter. Månadens slantar placerar därför i att finansiera utgifterna och eventuellt bygga upp en buffert igen.

Dock kommer jag göra en del köp ändå denna månaden ändå. Förra månadens insättning landade till en hyfsat stor del i kontanter som jag har för avsikt att använda nu i stället. Köpen kommer göras i investmentbolagsportföljen där jag ser köplägen i två av aktierna.

Först och främst ser jag köpläge i Latour som för en gångs skull ligger vid en substansrabatt (enligt IBIndex). De få tillfällena som aktien handlas till rabatt tar jag tillvara på och handlar på mig mer i detta fint skötta bolag.

Jag funderar även på att göra ett mindre inköp i Industrivärden vars substansrabatt börjar se aptitlig ut. Jag gillar att handla investmentbolagen när rabatten är större än den historiskt har varit. Mer substans för pengarna är alltid välkommet!

Utöver dessa två köp blir det som vanligt en avsättning till mina Didner & Gerge-fonder i mitt privata pensionssparande. Dessa tummar jag inte på även sådana här månader utan de går på autogiro direkt in på kontot.

Det var allt för denna #Uppesittarkvällen. Hoppas jag hinner hem till att se sändningen, men det är höga odds på det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s