MLB 2018

MLB 2018

Idag startar årets upplaga av baseball-säsongen. Det brukar vara ett tydligt tecken på att våren är kommen, men av vad jag kan se utanför fönstret så har vi en bit kvar på den fronten.

Till denna säsongen kommer jag att börja en lite annorlunda strategi med mina spel. I stället för att lägga spel på matchens utfall kommer jag enbart spela på 1st 5, alltså första halvlek. Detta har flera anledningar men egentligen är det av bekvämlighet och fokusering.

När man enbart spelar på 1st 5 innings så kan man utesluta att se över bullpens och bänk, vilket är en stor del av analysen tycker jag. I stället kan man lägga all fokus på starting pitchers och grunduppställningarna på planen. De senaste 4 åren har sett en stadig nedgång i hur många innings en starting pitcher kastar vilket gör att man behöver ta större och större hänsyn till bullpens i analysen.

Jag hoppar hellre över dem pch försöker hitta värde på vinnare av första halvlek. Jag tror också att marknaden inte är lika effektiv som på matchresultat vilket skapar bra möjligheter att hitta bra värde.

Vi får se hur det går, men jag är optimistisk inför säsongen. Spelen kommer att hittas på sidan MLB 2018 och spelen bokföras på blogabet precis som föregående säsong.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s