Pensionsportföljen

 

Hur bygger man en stabil pensionsportfölj?
Med tanke på vart svenska pensionssystemet är på väg ser jag det som en självklarhet att inte ta några risker utan själv ansvara för att jag kommer få en fin ålderdom. Det är nästan ett krav att man har ett sparande för att kunna få en dräglig tillvaro när man inte längre har ett jobb att gå till.

I min pensionsportfölj sparar jag månadsvis, med en förutbestämt summa i fonder som jag tror på sikt kommer ge mig en stabil pension. Jag har valt att inte göra det svårare än att jag förlitar mina pensionsinvesteringar till grabbarna Didner & Gerge.

Pensionsportföljen

DidnerGerge.png

Didner & Gerge är ett fondbolag som sysslar med aktiv förvaltning. De har i nuläget fem olika fonder med unika inriktningar som göra att man får en bra spridning med innehav i Sverige, Norden, Europa och USA. Samtliga av deras fonder har kontinuerligt slagit sina respektive jämförelseindex och alla rankas med minst fyra stjärnor av det oberoende bolaget Morningstar. Jag tycker inte man behöver göra investeringar svårare än såhär i egentligen. Jag har stort förtroende i att dessa fonder kommer ge mig minst en avkastning i höjd med index. Detta utan att jag behöver ens ge portföljen en tanke under tiden.

Avkastning

De fem fonderna har haft följande avkastning (uppdaterat sedan Q3)

Annonser